Ja viimeinkin taitaa pahin talven selkä taittua! Tämä pimein aika on joka vuosi se haastavin. Ei jaksaisi tehdä yhtään mitään ja joulun valmistelut ovat juuri imeneet viimeisetkin mehut. Enpä ole koneeseen koskenut viikkoihin. Sähköpostiakaan en ole vilkaissut (ei siis kovin luotettava tapa yrittää tavoittaa minua).

Aloitetaanpa sitten tämä vuosi hieman myöhässä muutamalla jouluksi valmistuneella jutulla. Muutaman helmityön sain aikaiseksi helmikurssin innoittamana.

Nuo mustat ovat ranne- ja kaulakoru. Tosin vastaanottaja suunnitteli mahdollisesti koristavansa hiuksia, luova ihminen kun näkee erilaisia mahdollisuuksia.

Rannekoru ja pari rintaneulaa mummoille

Vaikken olekaan olevinaan saanut mitään aikaiseksi, niin silti muutaman tekeleen voin esitellä täälläkin. Harmi kun en muista aina kuvia ottaa. Ainakin yhdet sukat jäivät kuvaamatta näin äkkiä muistellen.

Tämä setti meni vauvalahjaksi. Lanka on Nallea ja ehkä turhan karheaa herkälle iholle, vaikkakin siinä aloe-käsittely onkin. Itse pidin kovasti noista väreistä. Suuren Käsityön joulunumeron -09 liitteestä löytyi ohje molempiin. Kyllä ne käsityölehdet tuottavat suurta iloa ja hyötyäkin niistä on, vaikka äitini pitääkin rahan haaskauksena tilata vuodesta toiseen samoja lehtiä ja ostaa päälle muita irtonumeroita.

Pitihän siihen vielä korttikin yrittää väsätä, vaikka edelleen se niin hankalaiselta tuntuukin. Pitäisi varmaankin hankkia lisää tarvikkeita ja varsinkin kunnon tussit. Nyt täytyy kuitenkin tulla toistaiseksi toimeen puuväreillä ja muutamalla geelikynällä, siis melkoisen köyhät varastot.

Alunperin hankin sitä Nalle-lankaa näihin Mökösen tumppuihin. Hätä tuli, kun rukkasissa jäätyivät sormet niin että itketti ja kovasti. Näihin sain mietittyä jopa itse ohjeen. Kavennukset onnistuivat kärjissä melkoisen mallikkaasti ja istuvat käteen kuin valetut. Se onkin taas yksi saavutus. Viime vuosina mielikuvitus on kadonnut jonnekin, kun rupesin tuijottamaan ohjeita liian tarkasti. Pikkuhiljaa täytyy taas yrittää käyttää omia aivojakin, jos sieltä perukoilta jonkunlainen ajatuksen puolikas sillointällöin löytyisi.

                                    Balleriina ja Batman.

Mökösen jaloissa on puolitoista vuotta sitten aloitetut villasukat. Sattuivat käteen kaappia kaivellessa ja neljää kerrosta vaille olivat. Ihmekös, jos puikot tuntuvat vähenneen kun tuollaisissa ovat kiinni. Jonkun kertainen SNY laittoi langat lasten sukkiin. Siniset teinkin jo Poikaiselle aiemmin ja punaiset saan vielä tehtyä, kun jaoin näin älykkäästi langat riittämään. Johan tässä on tullutkin kehuttua itseään riittämiin. Huomaatteko, hyvä päivä sattuu olemaan tänään! Jospa kevät alkaisi jo hyvinkin voittaa ja viitsisi tehdä enemmän. Nyt onkin hyvä aika ryhtyä siivoamaan samalla innon puuskalla.

Lopuksi vielä hirvittävästi (salaa) kasvaneen Arskasen kuva, kun isommatkin sisarukset pääsivät näytille: