Saimmehan mekin aikaiseksi lähteä vappurientoihin vapun aattona. Kuulimme tiistaina taivaallisen ihanista vappupippaloista ja afrikkalaisesta gospelmessusta. Siitähän alkoikin asujen suunnittelu. Mökönen halusi tietenkin olla prinsessa ja poikaiselle olisi ollut Spidermanin puku mieleen, ei vain siihen materiaalia oikein löytynyt kaapista, joten päädyimme neuvottelujen jälkeen ritarin asuun. Varsin hyvin onnistuimmekin ja lopputulos miellytti pukeutujia suuresti.

Pahvista ja kultamaalista saa ihan mukavasti muotoiltua jos jonkinlaista. Miekka katosi jonnekin juhlahumussa, mutta kai se oli kuitenkin turvallisuuden kannalta ihan hyvä asia...

Mökösen puvusta ei tullut kunnon kuvaa, en muistanut juuri kameraa käyttää. Päivi-tädin ja isomummovainaan verhot sekä vanha tyynyliina pääsivät materiaaleiksi tähän kuninkaalliseen pukuun. Kruunuaan prinsessa ei jaksanut juuri kutreillaan kantaa. Sen prinsessa teki aivan itse taidetiistaissa.

Pärskänen puettiin serkkuni anopin neulomaan nallehaalariin. Matkalla juhlapaikalle hän nukahti autoon ja veteli sikeitä puolet messustakin vaikka musiikkia oli paljon ja sitä soitettiin kovaa. Herättyään olikin sitten varsin reipas tyttönen. Kuljeksi ihmisten seassa yksin eikä leikkipaikalla äitiä kaivannut lainkaan.

Ruoka oli hyvää, paellaa sekä suomalaista vappuruokaa nakkeineen ja perunasalatteineen. Musitin sitten vasta syödessä, että kokeilemme Arskasen kanssa maidotonta ruokavalioa. Siis koska mammikka maistuu edelleen (en henno raapivaa ja korvatulehduksista kärsivää lasta rääkätä lopettamalla kaiken kurjuuden keskellä vielä sitäkin iloa) minunkin on oltava kyseisellä valiolla. Ja siinähän on haastetta kerrakseen, en voi syödä suklaata!!!!! Onneksi näyttää tehoavan ja ihottuma onkin parantunut jo parissa päivässä huomattavasti. Täytyy nyt silti vielä käyttää verikokeissa ja odotella rauhassa allergiatestien tuloksia. Ei se loppujen lopuksi niin järisyttävän suuria muutoksia aiheuta, onhan nykyisin jo saatavilla melkein kaikkea maidottomana.

Tässä sitten ihastuttavia ruokailukuvia. Kaikissa kuvissa oli jokaisella niin örvelö ilme, että päätin sitten valikoida pahimmat näytille.