Onhan ihania ilmoja pidellyt! Tänään piti kai olla sateisempaa, mutta vähän ropsautti vain taivaalta ja ilmojen herra jyrisytteli hieman. Sitten taas aurinko ilmestyi takaisin näkyviin. Ja onneksi olikin hyvä sää tänään. Oli nimittäin poikaisen yleisurheilukoulu. Ensimmäistä kertaa pääsi tänään mukaan ja olihan vilinää ja innostuneita pikkuisia "suomentoivoja" kentällä pomppimassa. Kameraa en ole jaksanut vielä edes katsella ukkoisen reissun jäljiltä, pitäisi siirtää kuvat ja videot koneelle eikä kiinnostaisi nyt pätkän vertaa niitä lajitella. Siispä kuvien otto on vähän aikaa jäissä.

Eilen sain tehtyä aurinkoleipää. Hieman haparointia ja pientä unohtelua leivonnan eri vaiheissa, mutta ainakin Mökönen tykkäsi kovasti. Ihan kai siitä syötävää tuli omastakin mielestä. Muille taisi kyllä olla turhan paljon siemeniä seassa. Laitoinpa muuten ruisleivän hapattimen käymään. Jännityksellä odotan, rupeaako se kuplimaan iloisesti vai homehtuuko hellan nurkalle.

Hilloja on tullut myös keiteltyä. Menee niin hirveät määrät ipanaisilla aamupuuron seassa, että ei kannata enää kaupasta selkä vääränä niitä kantaa. Ja onhan nuo itse tehdyt kaikin puolin parempiakin. Varsinkin raparperi-omena-inkivääri oli erittäin onnistunut kokeilu. Inkivääriä tuli runsaasti ripoteltua sekaan, voisipa sanoa makua tuliseksikin. Suosittelen kokeilemaan! Huomisen suunnitelmissa olisi ainakin piimäkakku, tekee niin kovin mieli jotain takuuhyvää muttei liian makeaa.