Kun muut jo palailivat kouluun ja töihin, me suuntasimme kesälomalle ja Etelä-Suomeen. Ensiksi häiriköimme Lohjalla yhden yön.

Kiitämme vielä tätäkin kautta vieraanvaraisuudesta! Mukava oli käydä. Saatammepa poiketa uudestaankin. Lohjalta jatkoimme matkaamme pääkaupunkiin ja satamaan. Päivän palloilimme tuulisella torilla. Pitihän siellä paistetut muikut käydä naatiskelemassa, ikäänkuin ei lähempää löytyisi...

Matkan kohokohta oli tietenkin Tukholman risteily ja erityisesti pallomeri. Pärskänen piti repiä pois, olisi ollut niin ihanaa sukellella ja laskea liukumäkeä.

Mökö jaksoi innostua muistakin leluista.

Poikainenkin innostui leikkihuoneesta mutta riemu ratkesi pelikoneista. Kyselee uutta reissua päivittäin, niin mielenkiintoinen oli se paikka.

Tukholman satamassa nousimme kaupunkiin menevään bussiin. Matkustimme tosin vain muutaman sata metriä (ainakin se tuntui niin lyhyeltä matkalta) ja jäimme vanhaan kaupunkiin. Hyvin riitti ohjelmaksi pelkkä kaupungilla kuljeskelu. Kiinalaisessa kävimme lounaalla ja ostoksia teimme valtavasti; Peppi Pitkätossu-osoitekirja ja Hello Kitty-juomapullo.

Vaikka merenkäynti ei ollutkaan kovaa, minut yllätti matkapahoinvointi. Tulomatka oli tuskaa illallisesta lähtien. Vasta autoon päästessä olo alkoi korjautua. Ja keinuminen jäi muistoksi vielä tällekin viikolle. Kuusi yötä on mennyt ja edelleen välillä keinuttaa, kuin aallon mukana menisi.

Matka jatkui sata kilometriä pohjoiseen päin "toiseen kotiimme", serkkuni perheen luo. Lapset olivat jo puolin ja toisin kaipailleet toisiaan. Onhan se jälleennäkeminen välillä melkoista hässäkkää, kun kolme pientä molemmista pesueista löytyy. Illalla kävimme katsomassa kisoja. Siellä oli nimittäin Tero Pitkämäki heittämässä ja pitihän meidän urheiluhullujen päästä paikanpäälle. Olikin erikoinen tilanne. Harvoin nimittäin niin rauhassa saa missään olla. Miehet menivät puistoon isompia lapsia kaitsemaan ja me serkkutytön kanssa otimme pienimmät rattaisiin.

Kiitellään nyt kestävyydestä tätäkin porukkaa! Ja nähtävästi joka kerran viemme jonkun taudin. Tälläkertaa jonkunlaisen nuhanenä-viemisen. Tekisi jo mieleni painua sängyn pohjalle, on vain sellainen hulina ympärillä ettei taida ihan heti onnistua...

Kaikin puolin onnistunut reissu!